Gardinbandsskolan

kunskapstraden3.3

Kunskapstråden är tillbaka och den här gången handlar det om gardinband! Vi har gardinband för alla typer av gardiner. Till våra mest populära hör waveband och veckband som framförallt används av våra kunder som syr gardiner till offentlig miljö, till exempel hotell, restauranger och kontor. Förutom dessa har vi såklart även multiband, rynkband, latt- och tubband, hissgardinband etc. Nedan kan du se exempel på några olika gardinband och hur de används. Klicka på de röda länkarna för att komma till produkterna i webshopen.

Waveband

wave3  wavegardin

Wavebandet är vårt just nu populäraste gardinband. Våra waveband är transparenta och av 100 % polyester, de finns i 70 och 75 mm bredd. Bandet skapar mjuka vågor från båda sidor och du kan själv justera hur djupa vågor du vill ha, perfekt för draperier och gardiner som syns från båda håll. Används tillsammans med gardinkrok och glid på snöre.

Klassiskt Veckband

3546-7010-2  3546-7010

Det klassiska veckbandet används tillsammans med fingerkrokar. Vårt är 70 mm brett och finns i polyester och polyester/bomullsmix i färgerna vit, oblekt, offwhite och transparent.
Du hittar dem här.

Pennvecksband

3546-4053  3546-4053-2

Det här bandet ger jämna så kallade pennveck. Finns i 76 mm bredd med 20 mm intervall mellan vecken. Du hittar det här.

Rynkband "Wave"

3546-4301  3546-4301-2

Ett transparent 80mm rynkband med wavefunktion, ger jämna vågor och används tillsammans med gardinkrok (även kallad räka). Du hittar det här.

Rynkband Smock

3546-8510  3546-8510-2

Ett rynkband som ger en snygg effekt på gardiner och draperier. Det här bandet är 85 mm brett, 100 % polyester och kan tvättas i 60 grader. Du hittar det här.

Smalt rynkband

3546-2910-2  3546-2910

Ett smalt rynkband i 100 % polyester, 29 mm brett. Ger en snygg rynkeffekt på gardiner och draperier. Du hittar det här.

Lattband

3546-4166  3546-4166-2

Lattband används vanligtvis till hissgardiner (även kallat Roman Blinds). Vi har flera olika lattband men vårt populäraste heter Hestia (bilderna ovan). Detta kompletteras med en latta som ger stadga och ett snyggt, jämnt "vik" på hissgardinen, samt ett clips med ögla för linan. Samtliga lattband hittar du här.

Glidband och glid på snöre

Glid p_snre  Glidband

Glid på snöre (bild 1) och glidband (bild 2) används för att enkelt få samma avstånd mellan gliden.

Glid på snöre används tillsammans med en gardinkrok och till exempel ett waveband. Hos oss hittar du glid på snöre för 4 mm skena med 60 mm avstånd. Det finns även som beställningsvara med 80 mm avstånd.

Glidbandet sys direkt på gardinen och träs i skenan. Vårt glidband är transparent, 30 mm brett och har 95 mm mellan varje glid. Glidbandet kommer in som lagervara inom kort. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. för prov och prisförfrågan.

Glidband och glidsnöre

Glidpasnore-1

Vi kan nu erbjuda glid på snöre och glidband till 4 mm skena igen. Glid på snöre finns i lager med 60 mm mellanrum, men går även att beställa med 80 mm mellanrum. Glidbandet är transparent, 30 mm brett och med 95 mm mellan varje glid.

Här hittar du samtliga.

Tyngder för gardin och draperi

Blystavar-ljus1

Gardiner ska hänga snyggt, inte fladdra runt så fort någon passerar. Vi har både blystavar, blyband och zinkband som säkerställer ett snyggt fall på dina gardiner och draperier.

Blystavarna finns i tre olika storlekar/vikter - 14, 25 och 50 gram.

Blyband och zinkband säljs på rullar om cirka 25-50 meter beroende på sort. Banden finns från 25 till 200 gram/meter.

Nytt gardinfoder

Fodersatin-2

Nu presenterar vi det senaste tillskottet bland våra gardinfoder. Ett härligt foder av bomull/polyester med satinfinish som komplement till vår omtyckta bomullssatin.

Material: 75 % polyester, 25 % bomull
Vikt: 165 gr/m
Bredd: 150 cm (skicka gärna en förfrågan om du behöver andra bredder).
Färg: Vit, Creme, Offwhite

Här kan du se en fullständig specifikation eller gå direkt till webshoppen.

Window Fabrics

Window

Du har säkert inte missat lanseringen av vår nya gardinkollektion från Sunbrella. Kollektionen består av en samling förstklassiga tyger för bland annat gardiner och draperier. Du får inte bara tyger med snygg design och hög kvalitet utan får även glädjas av:

UV-beständighet - Samtliga tyger i kollektionen är tillverkade i 100 % spinnfärgad akryl. Det innebär att själva fibrerna i tyget är helt genomfärgade och inte bleks, till skillnad från många andra tyger där bara själva ytskiktet av tyget är färgat. Toppen för gardiner, draperier och andra applikationer som utsätts för mycket solljus.

Fläckskydd - I likhet med Upholstery-kollektionerna så är Window Fabrics försedd med ett förstklassigt fläckskydd, perfekt om du vill ha ljusa tyger utan att behöva oroa dig för fläckar och smuts.

Vattenavstötande - Tack vare dess vattenavstötande yta kan tygerna användas både inne som ute, och du behöver inte tänka på att ta in tygerna när regnet kommer.

Samtliga tyger i kollektionen ligger på tre meters bredd så att du slipper skarva för breda partier. Välj bland 58 referenser och fyra olika designer: Natté, Velum, Smart och Mild.

 

Du är här: Hem Nyheter